• Blog
    • BBQ recepten
      • Primogrill Barbecue aansteken in 5 stappen
      • Vlees
        • Waterbuffel Cote de Boeuf
        • Spareribs Cajunstyle met coleslaw en rode ui
      • Pizza Flammkuchen
        • Flammkuchen
      • Kip en gevogelte
        • Paella Valenciana op de Barbecue
        • Eendenborst warm gerookt op Elzenhout
      • Groente en fruit op de BBQ
        • Ananas met limoncellocrème
        • Gepofte Knolselderij op de Primo Grill
      • Vis
        • Gamba’s met Bacon op de Primogrill
    • Culinair
      • Recepten
      • Sjan op Reis
        • Nog even nazomeren in Noord Italië
      • Wijn Thee en Spijs
      • Feest dranken
        • Laagjes-koffie (ook alcoholvrij)
        • Barraquito en andere verwenkoffie
    • Over Sjan Kookt
    • Samenwerken
      • Primogrill.nl
      • barbecueplein.nl
      • Usawa koffie
    • BBQ recepten
    • Groente en fruit op de BBQ
    • Geen reacties

    Ananas met limoncellocrème

    november 20, 2020

     

    Gegrilde Ananas met  limoncellocrème!

    Gegrilde ananas…. Wie vindt dat niet lekker!?

    Ingrediënten voor 4

    • 4 Plakken verse Ananas zonder schil
    • 150 gram Roomkaas
    • 150 gram Volle kwark
    • Een paar eetlepels Poedersuiker en vanillesuiker naar smaak
    • 1 el Limoncello Wil je alcoholvrij vervang de limoncello door citroensap en extra suiker
    • Een blaadje munt (alleen voor de versiering)

    Bereiding:

    Klop de roomkaas, kwark, limoncello en vanillesuiker door elkaar met de mixer. Voeg enkele eetlepels poedersuiker toe, totdat je het zoet genoeg vindt. Deze crème vind ik lekker als het nog een beetje zurig smaakt. Een heerlijk contrast met de ananas.

    Minimaal 10 minuten opstijven in de koeling.

    Neem de ananas en laat het groen er maar aanzitten. Dat is een mooi handvat voor als je gaat snijden. Maak dikke plakken van ongeveer 1,5 centimeter. Haal de schil eraf. Het hart mag blijven zitten, dat is mooi stevig op de bbq.

    De ananas kan direct op de restwarmte van de barbecue. Een paar minuten om en om grillen tot beide kanten mooi bruin zijn. Dan is de Ananas als klaar.

    Een kloddertje limoncellocrème erop en je hebt een fantastisch nagerechtje.

     

    Share:

    Categorieen

    • BBQ recepten
    • Feest dranken
    • Groente en fruit op de BBQ
    • Kip en gevogelte
    • Over Sjan kookt
    • Pizza Flamkuchen
    • Recepten
    • Sjan op Reis
    • Vis
    • Vlees

    Alle gerechten

    • Paella Valenciana op de Barbecue

    • Gerookte zeebaars op een salade met Spaanse chips!

    • Gamba's met Bacon op de Primogrill

    • Waterbuffel Cote de Boeuf

    • Primogrill Barbecue aansteken in 5 stappen

    • Spareribs Cajunstyle met coleslaw en rode ui

    • Eendenborst warm gerookt op Elzenhout

    • Gepofte Knolselderij op de Primo Grill