Barraquito en andere verwenkoffie
maart 1, 2021
Barraquito is een echte Spaanse verwenkoffie, die zijn oorsprong op de Canarische eilanden heeft. Een verslavend lekkere verwennerij voor na het eten. Sjan kookt heeft deze koffie met veel meer likeurtjes uitgetest. Wil je van de Barraquito een wat minder zomers drankje maken of een Italiaans tintje aan geven? Gebruik dan in plaats van Licor 43 een koffielikeur of Amaretto.

Ingrediënten:
- Gecondenseerde melk
- Licor 43 of Kahlua of Amaretto
- Opgeschuimde melk
- Espresso
- Citroenzest of een citroenschilletje
- Kaneel
Benodigdheden:
- Espresso apparaat met melkopschuimer. Een klein sterk kopje koffie zetten en een gewone melkopschuimer werkt ook
- Een mooi glaasje met een inhoud van 100 tot 150 milliliter
- Zesteur en Barlepel (koffielepel werkt ook)
Bereiding:
1. Giet een laagje gecondenseerde melk op de bodem van het glas
2. Giet er een laagje licor 43 op
3. Schep ongeveer 4 el melkschuim in het glas. Schenk heel voorzichtig over de bolle kant van een lepel en langs het glas een laagje warme melk erbij
4. Zet een espresso en laat deze ook langs de bolle kant van de lepel in het glas lopen. Zo ontstaan er mooie laagjes
5. Bestrooi met kaneel en citroenzest en serveer

In plaats van licor 43 kan je iedere willekeurige zoete likeur gebruiken. Op de 2e foto heb ik koffielikeur gebruikt of is het Amaretto? :-)