• Blog
    • BBQ recepten
      • Primogrill Barbecue aansteken in 5 stappen
      • Vlees
        • Waterbuffel Cote de Boeuf
        • Spareribs Cajunstyle met coleslaw en rode ui
      • Pizza Flammkuchen
        • Flammkuchen
      • Kip en gevogelte
        • Paella Valenciana op de Barbecue
        • Eendenborst warm gerookt op Elzenhout
      • Groente en fruit op de BBQ
        • Ananas met limoncellocrème
        • Gepofte Knolselderij op de Primo Grill
      • Vis
        • Gamba’s met Bacon op de Primogrill
    • Culinair
      • Recepten
      • Sjan op Reis
        • Nog even nazomeren in Noord Italië
      • Wijn Thee en Spijs
      • Feest dranken
        • Laagjes-koffie (ook alcoholvrij)
        • Barraquito en andere verwenkoffie
    • Over Sjan Kookt
    • Samenwerken
      • Primogrill.nl
      • barbecueplein.nl
      • Usawa koffie
    • Feest dranken
    • Geen reacties

    Barraquito en andere verwenkoffie

    maart 1, 2021

     

    Barraquito is een echte Spaanse verwenkoffie, die zijn oorsprong op de Canarische eilanden heeft.  Een verslavend lekkere verwennerij voor na het eten. Sjan kookt heeft deze koffie met veel meer likeurtjes uitgetest. Wil je van de Barraquito een wat minder zomers drankje maken of een Italiaans tintje aan geven? Gebruik dan in plaats van Licor 43 een koffielikeur of Amaretto.

    Ingrediënten:

    • Gecondenseerde melk
    • Licor 43 of Kahlua of Amaretto 
    • Opgeschuimde melk
    • Espresso
    • Citroenzest of een citroenschilletje
    • Kaneel


    Benodigdheden:

    • Espresso apparaat met melkopschuimer. Een  klein sterk kopje koffie zetten en een gewone melkopschuimer werkt ook 
    • Een mooi glaasje met een inhoud van 100 tot 150 milliliter
    • Zesteur en Barlepel (koffielepel werkt ook)


    Bereiding:
    1. Giet een laagje gecondenseerde melk op de bodem van het glas
    2. Giet er een laagje licor 43 op
    3. Schep ongeveer 4 el melkschuim in het glas. Schenk heel voorzichtig over de bolle kant van een lepel en langs het glas een laagje warme melk erbij
    4. Zet een espresso en laat deze ook langs de bolle kant van de lepel in het glas lopen. Zo ontstaan er mooie laagjes
    5. Bestrooi met kaneel en citroenzest en serveer

    In plaats van licor 43 kan je iedere willekeurige zoete likeur gebruiken. Op de 2e foto heb ik koffielikeur gebruikt of is het Amaretto? :-)

     

     

     

    Share:

    Categorieen

    • BBQ recepten
    • Feest dranken
    • Groente en fruit op de BBQ
    • Kip en gevogelte
    • Over Sjan kookt
    • Pizza Flamkuchen
    • Recepten
    • Sjan op Reis
    • Vis
    • Vlees

    Alle gerechten

    • Laagjes-koffie (ook alcoholvrij)