• Blog
    • BBQ recepten
      • Primogrill Barbecue aansteken in 5 stappen
      • Vlees
        • Waterbuffel Cote de Boeuf
        • Spareribs Cajunstyle met coleslaw en rode ui
      • Pizza Flammkuchen
        • Flammkuchen
      • Kip en gevogelte
        • Paella Valenciana op de Barbecue
        • Eendenborst warm gerookt op Elzenhout
      • Groente en fruit op de BBQ
        • Ananas met limoncellocrème
        • Gepofte Knolselderij op de Primo Grill
      • Vis
        • Gamba’s met Bacon op de Primogrill
    • Culinair
      • Recepten
      • Sjan op Reis
        • Nog even nazomeren in Noord Italië
      • Wijn Thee en Spijs
      • Feest dranken
        • Laagjes-koffie (ook alcoholvrij)
        • Barraquito en andere verwenkoffie
    • Over Sjan Kookt
    • Samenwerken
      • Primogrill.nl
      • barbecueplein.nl
      • Usawa koffie
    • BBQ recepten
    • Geen reacties

    Primogrill Barbecue aansteken in 5 stappen

    februari 22, 2021

    Primogrill Barbecue in 5 stappen aansteken doe je zo  

     

    1.Doe de deksel open en leg één of twee houtwolkrullen een beetje tussen de houtskool

    2. Steek de krul aan en laat hem hélemaal uitbranden

    3. De houtskool gaat nu zachtjes smeulen…. er ontstaat een hotspot

    4. Nu doe je de deksel dicht en zet je de schuifjes helemaal open

    5. Je wacht tot de gewenste temperatuur bereikt is. Je hoeft alleen nog maar op de thermometer te kijken

    Zet nu de schuifjes op een kier. Speel even met de schuifjes om de temperatuur constant te houden. Hoe verder de schuifjes open staan, hoe heter de barbecue wordt.  

    Geef de eerste keer niet op. Dit moet je een paar keer doen om er gevoel bij te krijgen. Ik was er snel aan gewend.

    Op de kamado primogrill is de temperatuur stabiel en temperatuurschommelingen en slechte weersomstandigheden hebben weinig invloed. De perfecte temperatuurregeling zorgt ook nog eens voor een laag verbruik van houtskool.

    Deze manier van aansteken lukt prima op elke barbecue met een deksel. Ik heb het een paar keer uitgetest op een Weber en dat gaat echt goed!

     

    Share:

    Categorieen

    • BBQ recepten
    • Feest dranken
    • Groente en fruit op de BBQ
    • Kip en gevogelte
    • Over Sjan kookt
    • Pizza Flamkuchen
    • Recepten
    • Sjan op Reis
    • Vis
    • Vlees

    Alle gerechten

    • Gamba's met Bacon op de Primogrill

    • Ananas met limoncellocrème

    • Eendenborst warm gerookt op Elzenhout

    • Gerookte zeebaars op een salade met Spaanse chips!

    • Waterbuffel Cote de Boeuf

    • Paella Valenciana op de Barbecue

    • Gepofte Knolselderij op de Primo Grill

    • Spareribs Cajunstyle met coleslaw en rode ui