Primogrill Barbecue aansteken in 5 stappen
februari 22, 2021
Primogrill Barbecue in 5 stappen aansteken doe je zo

1.Doe de deksel open en leg één of twee houtwolkrullen een beetje tussen de houtskool

2. Steek de krul aan en laat hem hélemaal uitbranden

3. De houtskool gaat nu zachtjes smeulen…. er ontstaat een hotspot

4. Nu doe je de deksel dicht en zet je de schuifjes helemaal open

5. Je wacht tot de gewenste temperatuur bereikt is. Je hoeft alleen nog maar op de thermometer te kijken
Zet nu de schuifjes op een kier. Speel even met de schuifjes om de temperatuur constant te houden. Hoe verder de schuifjes open staan, hoe heter de barbecue wordt.

Geef de eerste keer niet op. Dit moet je een paar keer doen om er gevoel bij te krijgen. Ik was er snel aan gewend.
Op de kamado primogrill is de temperatuur stabiel en temperatuurschommelingen en slechte weersomstandigheden hebben weinig invloed. De perfecte temperatuurregeling zorgt ook nog eens voor een laag verbruik van houtskool.
Deze manier van aansteken lukt prima op elke barbecue met een deksel. Ik heb het een paar keer uitgetest op een Weber en dat gaat echt goed!
