• Blog
    • BBQ recepten
      • Primogrill Barbecue aansteken in 5 stappen
      • Vlees
        • Waterbuffel Cote de Boeuf
        • Spareribs Cajunstyle met coleslaw en rode ui
      • Pizza Flammkuchen
        • Flammkuchen
      • Kip en gevogelte
        • Paella Valenciana op de Barbecue
        • Eendenborst warm gerookt op Elzenhout
      • Groente en fruit op de BBQ
        • Ananas met limoncellocrème
        • Gepofte Knolselderij op de Primo Grill
      • Vis
        • Gamba’s met Bacon op de Primogrill
    • Culinair
      • Recepten
      • Sjan op Reis
        • Nog even nazomeren in Noord Italië
      • Wijn Thee en Spijs
      • Feest dranken
        • Laagjes-koffie (ook alcoholvrij)
        • Barraquito en andere verwenkoffie
    • Over Sjan Kookt
    • Samenwerken
      • Primogrill.nl
      • barbecueplein.nl
      • Usawa koffie
    • BBQ recepten
    • Vlees
    • Geen reacties

    Waterbuffel Cote de Boeuf

    juli 26, 2021

    Côte de Boeuf van Waterbuffel

     

    Weet waar je vlees vandaan komt… Daar weten ze bij de Waterbuffelboerderij in Oldemarkt alles van. De buffels lopen vrij rond in natuurgebieden zoals de Weerribben en worden na twee jaar geslacht. Heerlijk antibioticavrij mager vlees vol smaak. www.waterbuffelfarm.nl

    Dat buffelvlees moet op de Primogrill

    Benodigdheden:

    • Waterbuffel Côte de Boeuf van 700 à 1000 gram
    • Zout
    • Peper
    • Kernthermometer en een barbecuerooster van gietijzer. Daarvoor ga je natuurlijk naar barbecueplein.nl

    Techniek: Reverse sear

    Voorbereiding vlees: Wrijf de Côte de boeuf in met zout. Na een paar uur goed afdrogen en op kamertemperatuur laten komen.

    Bereiding:

    • Maak een indirect houtskoolvuur van 120°
    • Leg de Côte de Boeuf op het indirecte gedeelte en gaar het buffelvlees tot een kerntemperatuur 42°C
    • Leg de Côte de Boeuf even aan de kant
    • Het gietijzeren rooster ligt inmiddels op het directe gedeelte, doe de schuifjes van de BBQ open en laat de barbecuetemperatuur oplopen naar ruim 200° Leg nu op het indirecte gedeelte een plankje leisteen. Ik vertel je later waarom.
    • Schroei nu op het hete gietijzeren rooster de waterbuffel Côte de Boeuf mooi bruin aan beide kanten. De temperatuur hoef je niet meer te meten. Als het vlees bruin is je een mooie grillstreep ziet, dan is het klaar.
    • Het stukje leisteen is inmiddels lekker warm geworden. De Waterbuffel Côte de Boeuf mag nog een kleine 10 minuten rusten buiten de barbecue op de leisteen.
    • Als laatste nog een paar draaien grof gemalen peper eroverheen.

     

    Ik gebruik de tijd dat het vlees ligt te rusten nog even om wat beetgare groente en aardappelen te roosteren. Zo heb je een complete maaltijd van de Primogrill.

    Dit is echt een bijzonder stukje vlees dat de moeite waard is om een keer te proberen. Ik ben er in ieder geval aan verkocht.

     

    Share:

    Categorieen

    • BBQ recepten
    • Feest dranken
    • Groente en fruit op de BBQ
    • Kip en gevogelte
    • Over Sjan kookt
    • Pizza Flamkuchen
    • Recepten
    • Sjan op Reis
    • Vis
    • Vlees

    Alle gerechten

    • Gepofte Knolselderij op de Primo Grill

    • Primogrill Barbecue aansteken in 5 stappen

    • Gerookte zeebaars op een salade met Spaanse chips!

    • Spareribs Cajunstyle met coleslaw en rode ui

    • Ananas met limoncellocrème

    • Paella Valenciana op de Barbecue

    • Gamba's met Bacon op de Primogrill

    • Eendenborst warm gerookt op Elzenhout